Inloggen
  1. huiswerkbegeleiding
  2. individuele begeleiding
  3. onbeperkte examentraining
  4. cito- en nio-test training
  5. pgb begeleiding

Instituut Socrates

Lid van: ABNLP

Vestigingen

Nieuws

INSTITUUT SOCRATES BESTAAT 10 JAAR!

In september 2015 viert Instituut Socrates haar tweede lustrum. Wij...
Lees meer »

Eindexamentraining met Garantie weer een groot succes in 2015

Opnieuw zijn vrijwel alle leerlingen met de onbeperkte Eindexamentraing van...
Lees meer »
Toon alle nieuwsberichten

Onbeperkte Individuele eindexamentraining

Onbeperkte examentraining in examenjaar 2017/2018, dat is wat Instituut Socrates leerlingen als eerste en enige instituut in Nederland biedt! Kortom: uniek in Nederland. Je kunt zo vaak oefenen en uitleg krijgen als nodig is om te slagen voor het centraal schriftelijk eindexamen.

Hoogste slagingspercentages
Al jaren achtereen behaalt Instituut Socrates de hoogste slagingspercentages met eindexamenleerlingen. In 2016 lag ons percentage op 98% en in 2012 zelfs op 100% Onze individuele en proactieve aanpak levert al meerdere jaren uitstekende resultaten op. 
Instituut Socrates geeft eindexamentraining  voor alle vakken. 

Hoe werkt de begeleiding?

Iedere Eindexamenleerling  maakt samen met de Eindexamenbegeleider van Instituut Socrates een plan om een zo hoog mogelijke score op het Centraal Schriftelijk Eindexamen te behalen. Ook voor vrije tijd wordt ruimte ingepland, omdat ontspanning in deze periode belangrijk is. Tijdens de training gaat de meeste aandacht uit naar de zwakkere vakken zonder de overige vakken uit het oog te verliezen. De Eindexamenleerling kan voor alle vakken binnen het VMBO tot HAVO en VWO worden begeleid. Per dag kan de leerling aan maximaal twee vakken werken en maximaal 1 uur individuele aandacht krijgen. 

Op de instituten is voldoende oefenmateriaal aanwezig zoals examenbundels, samenvattingen en oude examens op internet. De leerling werkt met het materiaal dat het beste past bij de afgesproken aanpak. De Eindexamentraining is ook per afzonderlijk dagdeel mogelijk.

Voor welke vakken is er eindexamentraining?
Instituut Socrates biedt de training voor vrijwel alle VMBO-, HAVO- en VWO-examenvakken aan. Hieronder het overzicht van de meest voorkomende vakken:
 
Talen
Nederlands
Engels
Duits
Frans
Spaans (in overleg)
Latijn (klassiek)
Grieks (klassiek; in overleg)
 
Profiel Natuur, Gezondheid en Techniek
Wiskunde (A, B, C en D)
Rekenen
Informatica
Biologie
Natuurkunde
Scheikunde
Algemene Natuurwetenschappen (ANW)
 
Profiel Cultuur, Maatschappij en Economie
Wiskunde (A en C)
Economie
M&O
Geschiedenis (Kunstgeschiedenis op aanvraag)
Aardrijkskunde
 
Wie is de eindexamen begeleider?

De Eindexamenbegeleider is een speciaal door Insituut Socrates opgeleide studiebegeleider met een hoge vakspecifieke kennis. De begeleider is gewend om bij de leerling de knelpunten in het vak op te sporen en de leerstof duidelijk aan de leerling uit te leggen. Hij kan zich goed in de leerling verplaatsen en handige tips en adviezen geven. De Eindexamenleerling merkt  snel dat hij de leerstof beter begrijpt en kan toepassen. De meeste begeleiders hebben recentelijk VWO-eindexamen gedaan en scoorden daarbij een 8 of hoger. 

Waar is de eindexamentraining?

Alle Eindexamentrainingen kunnen op onze vestigingen in Groningen, Haren, Assen, Leeuwarden en Purmerend worden gevolgd. In onze speciaal ontworpen studieruimtes kunnen leerlingen rustig en geconcentreerd werken. Bij Instituut Socrates wordt uitsluitend individueel en in een pedagogisch verantwoorde omgeving gewerkt.

Vorderingen en resultaten

Instituut Socrates maakt gebruik van een geavanceerd leerlingvolgsysteem. Dagelijks worden de vorderingen en resultaten van iedere leerling in ons online-volgsysteem verwerkt. 

Verschil met andere aanbieders

Er zijn veel aanbieders van eindexamentrainingen. Slechts enkele instellingen, waaronder Instituut Socrates, zijn volledig transparant in opzet en resultaat. Wij hebben een overzicht gemaakt waarin de belangrijkste verschillen tussen Instituut Socrates en aanbieders van 2- en 3-daagse cursussen naar voren komen. Klik hier voor een overzicht van de verschillen met andere aanbieders.

Socrates Verschillen

Wat zijn de kosten?

Instituut Socrates hanteert de onderstaande tarieven t/m de herexamens en staatsexamens tot en met juli 2018

  • Onbeperkte eindexamentraining met slagingsgarantie: € 629,00. In april en mei tussen 12.00 en 18.00 uur. Er kan vanaf 2 april 2018 worden gestart en duurt tot en met 31 mei 2018.
  • Onbeperkte eindexamentraining met slagingsgarantie: € 329,00. In april tussen 12.00 en 18.00 uur. Er kan vanaf 2 april 2018 worden gestart en duurt tot en met 26 april 2017.
  • Onbeperkte eindexamentraining met slagingsgarantie: € 329,00. In mei tussen 12.00 en 18.00 uur. Er kan vanaf 1 mei 2018 worden gestart en duurt tot en met 31 mei 2018.
  • Onbeperkte eindexamentraining met slagingsgarantie voor het staatsexamen in juli 2018 €329,00. In juni tussen 12.00 en 18.00 uur. Er kan vanaf 1 juni 2018 worden gestart en duurt tot aan de dag van het laatste examen in juli 2018. 
  • De bestaande Individuele Examentraining per dagdeel met een trainingsduur van maximaal 3 uur: € 47,00 voor de verschillende vakken. 

Het factuurbedrag voor de Eindexamentraining moet voor aanvang van de eerste training aan Instituut Socrates overgemaakt zijn.