Inloggen
  1. huiswerkbegeleiding
  2. individuele begeleiding
  3. onbeperkte examentraining
  4. cito- en nio-test training
  5. pgb begeleiding

Instituut Socrates

Lid van: ABNLP

Vestigingen

Nieuws

Rijverbod en fietsverbod aan de Westerkade

Rijverbod en fietsverbod aan de Westerkade   Let op: Er is een...
Lees meer »

Herfst 2018 - warm, zonnig, ook koud & overal Indian summer ...

Deze herfst is eigenlijk gemaakt, om weg te dromen: De...
Lees meer »
Toon alle nieuwsberichten

Vroege start huiswerkbegeleiding werpt zijn vruchten af

Klik voor een vergroting

Terug naar vorige pagina

Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen die vroeg in het schooljaar starten met intensieve huiswerk- begeleiding de beste resultaten boeken. Zij leren vanaf het begin van het schooljaar te leren zonder stress van onvoldoende rapportcijfers en zijn in staat gedurende het schooljaar optimaal te presteren. In samenwerking met onze ervaren studiebegeleiders kan al snel de verhouding voorbereiding/resultaat optimaal worden bepaald. Zo kan in een vroeg stadium de juiste planning worden opgesteld, de beste aanpak worden besproken en de juiste voorbereiding gekozen.

Wat is er mooier dan met een voorsprong het nieuwe schooljaar van start te gaan? Een achterstand uit de eerste periode weer omzetten in een positief resultaat kost vaak veel meer moeite en stress en het uiteindelijke doel van overgaan of het eindexamendiploma komt in gevaar.

Instituut Socrates propageert deze proactieve leermethode. De leerling zelf krijgt ook een duidelijke eigen verantwoordelijkheid en daarmee wordt “leren leren” ondersteund.

Wij ontwikkelen voor iedere leerling een specifieke aanpak die geheel past bij zijn/haar leervraag. Voor examenleerlingen heeft Instituut Socrates een eigen aanpak ontwikkeld. Reeds vroeg in het schooljaar oefenen wij met oude examenopgaves om de leerlingen te laten wennen aan de examenstof maar vooral ter voorbereiding op de zware schoolexamens. In de maanden april en mei wordt uitsluitend nog met examenmateriaal geoefend.

Wilt u meer weten over onze succesvolle aanpak, mail of bel dan naar info@instituutsocrates.nl of 050-3119133 voor het maken van een vrijblijvende en gratis afspraak.