Inloggen
  1. huiswerkbegeleiding
  2. individuele begeleiding
  3. onbeperkte examentraining
  4. cito- en nio-test training
  5. pgb begeleiding

Instituut Socrates

Lid van: ABNLP

Vestigingen

Nieuws

Rijverbod en fietsverbod aan de Westerkade

Rijverbod en fietsverbod aan de Westerkade   Let op: Er is een...
Lees meer »

Herfst 2018 - warm, zonnig, ook koud & overal Indian summer ...

Deze herfst is eigenlijk gemaakt, om weg te dromen: De...
Lees meer »
Toon alle nieuwsberichten

Instituut Socrates neemt activiteiten van Studiehuis Stavast (Haren) over

Klik voor een vergroting

Terug naar vorige pagina

Al vele jaren is Studiehuis Stavast een begrip in Haren en omgeving. De heer Frits Stavast, oprichter en eigenaar, is één van de pioniers op het gebied van huiswerkbegeleiding en medeoprichter van de LVSI, de landelijke vereniging voor studiebegeleidingsinstituten. Generaties leerlingen zijn door de heer Stavast begeleid tijdens hun middelbare schooltijd. Na meer dan 40 jaar studiebegeleiding gaat hij met pensioen.

 
In juni 2010 zijn de gesprekken gestart tussen Studiehuis Stavast en Instituut Socrates omtrent de overname van de activiteiten in Haren. Een belangrijke voorwaarde voor de voortzetting van deze activiteiten vormde een geschikte locatie in Haren. Deze is gevonden aan de Kerkstraat 9, midden in het centrum van Haren. De vestiging is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Dit maakt deze locatie zeer geschikt voor leerlingen van het Maartens en Zernike College.
 
Er zal veel aandacht worden besteed aan het creëren van een prettige en stimulerende leeromgeving. De begeleiding in Haren zal op dezelfde wijze worden gegeven zoals de leerlingen dat bij Studiehuis Stavast gewend waren. Verder zal gebruik worden gemaakt van een nieuw studievolgsysteem en zullen aanvullende diensten worden aangeboden.
 
Instituut Socrates biedt het breedste dienstenpakket op het gebied van huiswerkbegeleiding, bijlessen en studieplanning in het noorden van Nederland. De begeleiding is altijd op individuele basis en deze vindt plaats in een pedagogisch verantwoorde omgeving. Het eerste kennismakingsgesprek blijft gratis en is vrijblijvend.