Inloggen
 1. huiswerkbegeleiding
 2. individuele begeleiding
 3. onbeperkte examentraining
 4. cito- en nio-test training
 5. pgb begeleiding

Instituut Socrates

Lid van: ABNLP

Vestigingen

Nieuws

INSTITUUT SOCRATES BESTAAT 10 JAAR!

In september 2015 viert Instituut Socrates haar tweede lustrum. Wij...
Lees meer »

Eindexamentraining met Garantie weer een groot succes in 2015

Opnieuw zijn vrijwel alle leerlingen met de onbeperkte Eindexamentraing van...
Lees meer »
Toon alle nieuwsberichten

PGB-begeleiding

Vanuit de ervaring van Instituut Socrates - onder andere gestoeld op een orthopedagogische achtergrond en ervaring als docent, remedial teacher en intern begeleider - is Instituut Socrates gespecialiseerd in de begeleiding van leerlingen met een indicatie.

Ondersteuning vanuit PGB

De begeleiders van Instituut Socrates ondersteunen op succesvolle wijze leerlingen met bijvoorbeeld:

 • ADHD
 • ADD
 • Asperger
 • Concentratieproblemen
 • Dyscalculie
 • Dyslexie
 • Faalangst
 • Gilles de la Tourette
 • Hoogbegaafdheid
 • PDD-NOS/autisme

 

Werkwijze

De begeleiding start na een gratis en vrijblijvend intakegesprek waarin de aandachtspunten zijn besproken. Er wordt volledige aandacht geschonken aan het ondersteunen van belangrijke vaardigheden zoals concentratie, leerhouding en aanpak. Er is daarvoor een rustige en stimulerende leeromgeving gecreëerd.

De hoofdpunten van de ondersteuning zijn het aanbrengen van structuur in de dagelijkse activiteiten zoals het opzetten van een planning, het maken van schoolopdrachten en het aanleren van studievaardigheden. Wij bevorderen de zelfstandigheid van de leerling zodat in de toekomst minder zorg nodig is. Dit draagt tevens bij aan het levensgeluk van iedere leerling en de ouders.

De aspecten waarop de ondersteuning is gebaseerd kunnen direct in de praktijk worden toegepast. Er ontstaat een duurzaam geheel van de leerling, de ondersteuning en zijn omgeving. De ondersteuning is individueel en volledig afgestemd op de behoeftes en capaciteiten van de leerling. Er is voortdurend een begeleider aanwezig en beschikbaar om de leerling te ondersteunen. Deze begeleider is op de hoogte van de indicatie van de leerling en het plan van aanpak.

De begeleiding kan op ieder moment beginnen en naar wens worden verminderd of uitgebreid. Ouders kunnen de afname van dagdelen of uren geheel zelf afstemmen. Er hoeven geen langlopende contracten te worden afgesloten. Dit maakt de begeleiding flexibel en overzichtelijk. De voortgang van de begeleiding is via het leerlingvolgsysteem 24 uur per dag beschikbaar op een speciale internetsite.

Meer informatie

Voor leerlingen met een indicatie is begeleiding mogelijk vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) binnen de AWBZ. Op de website van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kunt u meer informatie over de AWBZ-zorg vinden. Ook is er meer informatie te vinden op de site van Jeugdzorg.

Wilt u weten of begeleiding van Instituut Socrates een oplossing voor uw situatie kan zijn? Bekijk de checklist!

Wilt u meer weten over de kosten van de begeleiding door Instituut Socrates? Bekijk het overzicht met de tarieven!

Bent u geïnteresseerd en wilt u een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend gesprek? Vul dan het contactformulier in.